הכתרה

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/02/02 16:27 כד בשבט התשסב

שאלה

האם מותר מלכתחילה לבת להשתתף ב"הכתרת רבנית פורים" כמקובל באולפנות, להציג, לשיר ולרקוד כשבקהל אין גברים אבל יש את הטכנאים (איש סאונד וכד') ואחד מהם מכיר את הבנות.

בנוסף, בידיעה שמסריטים את ההכתרה ויש סיכויים רבים שגברים יצפו בסרט.

תודה רבה

תשובה

ב"ה

תהילה,

ברכת ה' עלייך!

א. נכון וראוי שבזמן ההכתרה לא יהיו גברים באולם. אומנם, צריך להוביל את המחזור להחלטה כז לא מתוך מחלוקת. ויתכן ועל הנהלת האולפנא לבנות את זה בהדרגה על פני כמה שנים.

ב. מה שיש באולם אנשי סאונד וכו' - אין בכך בעיה שהרי על אלה נאמר הכלל של "באומנותיה טריד", היינו שמי שבא לעבוד לא מסתכל על כך בעיניים של צופה אל בעיניים של עובד ולכן מותר הדבר.

ג. מותר להשתתף ואין לחשוש מהשאלה מי יראה את הסרטים. אומנם, רצוי לומר לבנות שאינכן מרגישו תבנוח אם יראו אותם לבנים וכו'.

בברכת פורים שמח!

שי