הכשרת מנגל - בשר לא כשר

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 07/04/13 11:57 כז בניסן התשעג

שאלה

שלום וברכה,

יש לי חברה שמעוניינת להכשיר את המנגל שלה. בעבר הכינה בשר לא כשר על המנגל.

היא שואלת כיצד להכשיר אותו?

תודה רבה.

מיכל.

תשובה

שלום וברכה!

ראשית צריך לדעת על איזה מנגל מדובר - האם מנגל חשמלי, מנגל רגיל או מנגל גז.

בהתאם למקרה ניתן לענות.

באופן עקרוני אומר אם מדובר על מנגל רגיל של גחלים, אז הדרך היחידה היא לעשות לו ליבון חמור - לגוף ולרשת. כיצד מכשירים בליבון חמור? צריך לקחת כלבי גז או כל מקור אש גלויה וחזקה ולעבור על כל החלקים עד כדי שבכל מקום החום יגיע לדרגה שניצוצות נתזים מהברזל. הבעיה האי שלא כל סוגי מנגל יכולים לשרוד את ההכשרה בליבון חמור.

בברכה,

חיים בריסק