הכשרה של כלי חדש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/09/16 20:53 ד באלול התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב,

עברתי לחו"ל לצורך לימודים ורציתי לדעת אם יש דרך להכשיר כלי חדש חוץ מטבילה כי אני לא קרוב לים וגם לא הצלחתי למצוא מקווה באזור?

תודה רבה

יהושע

תשובה

לשואל שלום
מספר פתרונות לבעיה:
א- יכול אתה להשתמש בכלי עץ, פלסטיק, וחרס שאינם טעונים טבילה.
מעיקר הדין ניתן להקל גם בכלי חרסינה ופורצלן.
מתכת וזכוכית חייבות בטבילה.
ב- גם נהר (הניזון ממי מעיין ולא מי גשמים) כשר לטבילה.
אגב, נסה לברר עם בית חב"ד באיזורך על הימצאות מקווה טהרה.
ג- אפשרות נוספת היא לרכוש כלים בשותפות עם גוי. גוי ויהודי שרכשו יחד כלים לשימוש בשותפות, אין הכלים חייבים בטבילה. ברגע שיעברו הכלים לבעלותך הבלעדית - יתחייבו בטבילה. תוכל לתזמן את העברת הבעלות לכשיזדמן לך מקווה.

(מקורות: ערוך השולחן יורה דעה קכ,כט | יביע אומר ח"ד, יורה דעה סימן ח,ו | שולחן ערוך יורה דעה קכ,יא וש"ך שם)

בהצלחה רבה בלימודיך ובמעשה ידיך