הכנסת שבת

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 06/07/02 20:24 כו בתמוז התשסב

שאלה

יש לי שאלה, היא אולי נשמעת מצחיקה אבל היא עלתה לי בראש...

בואו ונאמר שיש אנשים שמכניסים שבת מוקדם (בשעון קיץ) וכשהוא חוזר הביתה הוא מגלה שהוא שכח לעשות משהו מאוד חשוב שכרוח בחילול שבת, האם מותר לו לחלל שבת ואז ללכת להכניס שבת בתפילה המאוחרת? אם לא, מדוע?

תשובה

יסוד ההלכה הוא שאדם חייב להסיף על השבת דהינו לקבל שבת לפני השקיעה ויש באפשרותו לקבל שבת אפלו מפלג המנחה הקבלה נעשית ע"י אמירת ברכו של תפילת ערבית או בואי בשלום של קבלת שבת או ע"י אמירת "הריני מקבל עלי תוספת שבת" אמירה זו מחייבת ולכן אחרי אמירה זו הוספתי את זמן השבת ולכן אסור לעשות מלאכה וגם להתפלל מנחה ואם לא יתפלל מנחה יתפלל ערבית שתים
בברכה
צבי קוסטינר