הכנסת ספר תורה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 09/09/11 01:04 י באלול התשעא

שאלה

שלום

כבוד הרב.

רוצים להכניס ספר תורה לבית כנסת {ספר חדש}וקבלנו הצעה להכניס את ספר התורה לבית כנסת שהוקם בקיבוץ של השומר הצעיר,שחלק מהאנשים שם מתקרב לדת,השאלה האם מותר להכניס ספר תורה לקיבוץ חילוני מאוד"{יש הבטחה מצד המבקשים שיש כל הזמן לפחות שני מניינים שיקראו בספר במשך כל השנה}נשמח לקבל את עצת הרב,

בכל רגשי הכבוד

ראובן

רחלי בעלת המצווה ובעלת הספר

תשובה

ערב טוב

אשריכם שאתם רוצים לזכות את הרבים במצוות הכנסת ספר תורה, ואשריכם שמצאתם מקום שבו באמת נזקקים לספר זה ונוכחותו תתרום למתפללים (ולכל המתגוררים בקיבוץ) תרומה מעשית וסגולית כאחת.

בהנחה שהספר יכובד ויישמר כראוי (לפי הלכות כבוד ס"ת), הרי שהדבר הינו מבורך לעניות דעתי.

כל טוב

אורי