הכנסת מדריכה לא מתאימה כדי שלא תהיה אומללה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/06/02 16:41 כח בסיון התשסב

שאלה

שלום!

אני מדריכה, ועכשיו מתחילים לחשוב על הכנסת מדריכות חדשות. יש איזו בת שרוצה להיכנס להדרכה ולדעתנו היא לא מתאימה בכלל, הבעיה היא שהבת הזו נדחתה בכל מיני סניפים והיא ממש אומללה.

מה עושים? לתת לה להיכנס ובכך בעצם "לגאול אותה מהייסורים" או לדאוג קודם כל לטובת הסניף ולסרב לה???

שבוע טוב!

תשובה

שלום,
ההתלבטות שאת מציגה באמת אינה פשוטה, כי אתם לא רוצים לפגוע בסניף, אבל גם לא לפגוע באותה בת.
התפקיד הראשון של הסניף ושל המדריכים הוא לחנך ולהתקדם יחד עם החניכים. השיקול הראשון שעומד לנגד עיניכם צריך להיות טובת הסניף והחניכים. ולכן אי אפשר לעשות טובה לאותה בת על-חשבון החניכים, אם היא לא מתאימה בכלל. אין להכניס אותה להדרכה.
אבל למרות שאין להכניס אותה, צריך לחשוב טוב איך אפשר לעזור לה שלא תהיה אומללה. אין לי פתרון מעשי, ואני גם לא מכיר את אותה בחורה. אבל אני משער שאם 'תשברו את הראש' איך לעזור לה – תוכלו למצוא פתרון. אולי יש מקום שבו היא באמת יכולה לעזור בצורה טובה. אם לא בסניף אז בתרומה אחרת לחברה – אולי בהתנדבות בבית-חולים או במד"א, למשל. אולי חברות טובות שלה יוכלו לשכנע אותה בצורה נעימה שלא כדאי לה להדריך ושתשקיע בדברים אחרים שמועילים, ואולי בכל זאת תוכלו למצוא פתרון לצרף אותה כמדריכה נלווית למדריכה אחרת או לזוג מדריכים כדי שתסייע להם בדברים שהיא כן מתאימה, אך הם יהיו אלא ש'יתנו את הטון' בהדרכת הקבוצה.
בהצלחה בהדרכה,
יונתן, חברים מקשיבים