הכנות לברית מילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/07/13 13:09 כט בתמוז התשעג

שאלה

עוד חודש בערך אמורה אשתי ללדת בן ראשון, כיון שאין לי נסיון בארגון ברית, רציתי לשאול איך אפשר בזמן כל כך קצר -שמונה ימים בסך הכול- לארגן הרבה דברים-הזמנת מוהל טוב, אולם, קייטרינג, עשרות טלפונים לחברים להודיע להם על הברית, וכדומה, וזאת כאשר אני עושה הכול לבד כיון שאשתי חלשה מהלידה?

השאלה קיימת גם בנוגע לארגון שלום זכר-איך אפשר בזמן כל כך קצר לארגן אותו, וכן להכין מודעות אודותיו??

תשובה

שלום רב

נתחיל לפי הסדר הכרונולוגי:
בשלום זכר אין צורך להכין כמעט דבר, רק כיבוד קל לאחר סעודת השבת, וקטניות לפי המנהג. יש לציין ששלום זכר הוא מנהג, ואין זו הלכה, כך שאם הדבר קשה ניתן לוותר עליו.

בנוגע לברית, אולמות וקייטרינגים, וכמובן שמוהלים, מתורגלים בהתארגנות מהירה לחתונה. אם אין בכוונתכם לעשות עשרות השוואות מחירים, זה לא תהליך שאמור לקחת הרבה זמן.
בנוגע להודעה לחברים, ניתן לעשות זאת באמצעות הודעות כתובות (מיילים ו-sms). אפשר להעביר הודעה לכל המכותבים יחד, באמצעות וואטסאפ וכד'.
ובכל מקרה, לכל הדברים הללו צריך לעשות את מה שכל מנהל מיומן עושה - צריך לדעת איך להאציל סמכויות. לאחר הלידה רבים הם האנשים הקרובים אליכם שישמחו לעזור בטלפונים וסגירות נוספות.

שיהיה בשעה טובה!
אריאל
(המשיב אינו רב)