הכנה לשירות צבאי לבנות.

חדשות כיפה הרב אייל קרים 23/05/02 06:54 יב בסיון התשסב

שאלה

ברצוני לדון בשאלה מדוע אין הכנה כלשהי לבנות שרוצות להתגייס? ישנו אחוז נכבד של בנות שמתגיסות לצה"ל כל שנה, על אף התנגדות הרבנים. ואני שואלת, האם בנים כן צריכים הכנה מסויימת לצבא ובנות לא?? גם בנות הולכות לעמוד במצבים קשים במסגרת שירותם הצבאי, אולי ההתמודדיות הן לא אותן התמודדויות, אבל עדיין ישנו צורך. כוונתי היא הכנה בדיעבד, אם בת כבר גמלה בליבה על ההחלטה להיתגייס.

תשובה

חשוב מאד שבת שגמלה בליבה ההחלטה להתגייס לצבא, תתכונן לקראת השירות. אף על פי כן, פתיחת מכינה קדם צבאית תורנית לבנות, אע"פ שצעד זה אינו מתפרש כמתן לגיטימציה לגיוס בנות, מכל מקום עשוי הוא לגרום לבנות רבות שכן נשמעות לרבנים לרצות להתגייס לצבא. עד כמה שידוע לי קיימות שתי מסגרות כאלו לבנות. האחת תוכנית "הדס" במכללת ברוריה בירושלים. השניה "מעין" בקיבוץ עין הנציב. הבנות משרתות כמשקיות הוראה ובשנה הבאה יפתח עבורן גם מסלול שירות בחיל המודיעין.
מסלול הכשרתן בתוכנית "הדס" הוא כ7- חודשי לימוד, 20 חודשי שירות וכ6- חודשי לימוד נוספים. (ב"מעין" התוכנית שונה במעט).
ההכנה לצבא כוללת הכנה ערכית, הלכתית, עמידה במצבי לחץ וכד'.