הכיפה הסרוגה - פשרה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 10:37 כג בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

לא פעם ולא פעמיים עלה הויכוח בעניין אמיתות דרך ה"כיפות הסרוגות" (לא אלה בגודל אסימון שנעלמות ברעמה). כל פעם שעולה הויכוח הזה ישר ממהרים להבהיר שבחברה החרדית יש הרבה בעיות שונות ומשונות. אך בלי להיתפס לדברים קטנים שאולי כלל לא ראוי להתייחס אליהם כטיעון בויכוח, האם אין הדבר נכון שהחרדים קרובים יותר לדרך האמת?

בעניין הציונות, הרי אי אפשר להגיד שהם אנטי-ציוניים כי מדובר בזרמי מיעוט בלבד והרי החרדים איכפת להם מאוד מהמדינה ובעיתות מצוקה הם מארגנית עצרות תפילה, שזה בעצם תפקידם במלחמת ההגנה על המדינה, וההשפעה של זה לא נופלת מהשפעת שירות בצבא, שאי אפשר לזה בלי זה. והתרחקותם מחיי המדינה אינה משום שהם שונאים את המדינה אלא משום שבשל דרך התנהלות המדינה ובגלל צורת הרחוב נבצר מהם להשתתף. והרי כולנו שואפים לטהרת מקסימלית בלב ובעיניים ולשקוע כמה שאפשר בלימוד תורה,

וגם התלמוד שלהם מביא לידי מעשה כי הם מקיימים הרבה מאוד גמילות חסדים והרבה מצוות ומקפידים יותר מאיתנו.

אז האם יש בדרך הדתית-לאומית משום הדרך האידאלית כמו שטוענים או שזו דרך פשרה?

בתודה,

עודד

תשובה

בס"ד

אני לא חי בפשרה!!!
חס ושלום!!
אני לא מורשה לותר על דברי אלוקים חיים!!
אני לא רוצה לותר על דברי אלוקים חיים!!
אני לא יכול לותר על שום הלכה!!
אני לא רוצה לותר על שום הלכה!!
אני לא חי בפשרה!!!

יש לנו הרבה מה ללמוד מהחברה החרדית בעיקר בענין הזה של צניעות. והפרדה מוחלטת בין בנים לבנות.

יש לחרדים הרבה מה ללמוד (מאיתנו?) בעניני ישוב ארץ ישראל בפועל ממש. ביחס לשירות בצבא. ביחס ללשון הרע. ביחס למידות טובות. ביחס למעלות גדולות כאלו ואחרות שמצויות בחברה הציונית במידה הרבה יותר גדולה מהחברה החרדית.

אך דע לך! כי יש בחברה החרדית מאות ואלפי אנשים שבמידות טובות עולים עלי אישית הרבה מאוד. והלואי אלמד מהם מהם מידות טובות. רק שבתור חברה יש תופעות שמצויות שם יותר מבציבור הציוני ולכן יש בכל דבר שלילה וחיוב.
דע לך! יש בחברה החרדית דברים נפלאים. הדרך הטובה שבה הם מתמודדים עם הטלויזיה - היא טובה. הלואי עלינו.

אבל העיקר לדעת כי העיסוק בשאלה מי יותר טוב הוא כל כך טיפשי כיון שהוא בודאי לא מקדם את עם ישראל אל הטוב.
הציונים יאמרו - אנחנו הטובים!! שהחרדים יחזרו בתשובה!!
החרדים יאמרו - אנחנו הטובים!! שהציונים יחזרו בתשובה!!
והמשיח - ישב בצד ויבכה בכי תמרורים.

אבל דע לך כי זה שאני רוצה ללמוד מהחברה החרדית את הדברים הטובים שבהם, זו לא סיבה לזנוח את הדברים הטובים שלי.

אם יש משהו שצריך לתקן - נתקן. בשביל זה אני בעולם!!

וכיון שיש הרבה דברים כל כך טובים ונפלאים בציבור הציוני שאני לא רוצה לותר עליהם - לכן אני לא ממליץ גם לך לותר עליהם.

אם אתה יכול לשלב ביניהם - אשריך!!
בהצטרפות לחברה חרדית - כחברה אתה עלול להפסיד את הדברים החיובים של החברה הציונית. לכן בחר לך חברה שמשלבת את הטוב של שניהם.

כי בתפילה לבד על עם ישראל לא יוצאים ידי חובה הגנה על עם ישראל. לא תעמוד על דם רעיך.
בתפילה לבד לא יוצאים ידי חובה של בנין הארץ, של ישוב ארץ ישראל.

והחשוב מכל הוא לדעת כי היו מפלגות שקוראות לעצמם חרדיות (לא כולם) שנתנו יד ל"הסכם אוסלו" האומלל על מנת לקבל כסף לתלמודי תורה.
בגלל ההסכם האומלל הזה נהרגו מאות יהודים.
בגלל שנתנו כסף, רובים, נשק, הכרה וכד' למחבלים יש היום אלפי יתומים. מאות אלמנות. ים של דמעות!!

כל זה נגד דיני תורה מפורשים!!

כל מי שהצביע למפלגות הללו תריך לעשות תשובה. חרטה על העבר וקבלה על העתיד.

זה הענין הלכתי - לא פוליטי!!!

שום תלמוד תורה שיקימו - לא יכפר על זה.

שום תלמוד תורה לא יכפר על ויתור חלקי ארץ ישראל.
שום עמותות לא יכפרו על מסירת נשק לרוצחים.

וכל זה לא משנה את העובדה שיש לנו הרבה הרבה מה לתקן בעניני צניעות והפרדה בין בנים לבנות.

המסקנה היא מה שכתבתי לעיל.

אנחנו לא חיים בפשרה!!!
חס ושלום!!
אנחנו לא מורשים לותר על דברי אלוקים חיים!!
אנחנו לא רוצים לותר על דברי אלוקים חיים!!
אנחנו לא יכולים לותר על שום הלכה!!
אנחנו לא רוצים לותר על שום הלכה!!
אנחנו לא חיים בפשרה!!!