הכיפה-המשך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/12/01 01:01 כא בכסלו התשסב

שאלה

בהמשך לתשובתך:

נושא הדת הוא קצת מסובך אצלי.אני מגיע ממשפחה חילונית.לאמונה בשם הגעתי לבדי וכך גם בהתפתחותי הרוחנית.אחת הבעיות היא שאני בקשר עם בחורה מבית דתי ואמנם לא מציקים לי אבל מידי פעם אמא שלה מעלה את נושא הכיפה, כביכול זה יראה לה שאני מאמין. את כל אמונתי חזקתי דרך שאלות וקבלת תשובות ואכן תשובתך שהכיפה היא פריט לבוש שמשייך אדם כ"דתי", היא תשובה מקובלת אך אינה מספקת. אשאלך שאלה- רב חבריי נוהגים ללכת בגינס וחולצות כפתורים.לעומתם אני אוהב ללכת במכנסיים מחוייטים וחולצות גולף. האם עלי לשנות את לבושי כדי להוכיח שאני שייך לחבורה?

תשובה

בס"ד
מותר לאדם להיות יחודי אך לא לפרוש מן הציבור. זאת אומרת לא ללכת בצורה מתמיהה.
מותר גם להתחשב ברגשות של האמא של חברתך. סוף סוף "ואהבת לרעך כמוך" זו גם מצווה חשובה. זה מאוד מביך אותה בעיני החברה שהיא חיה בה שאתה הולך בלי כיפה. זה מציג אותה בעיני חברותיה כאילו היא נכשלה בחינוך.

זהו העולם.

עד שיכירו את סגולותיך יעבור זמן רב, בודאי לא תכריז עליהם בציבור, ועד שהדברים יתבררו - יגרם לאמא של חברתך הרבה צער ועוגמת נפש.
האם זה לא שיקול לגיטימי?