היסכיו

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 27/08/06 15:13 ג באלול התשסו

שאלה

שלום אני רוצה לברר אם יש היתר להתכתב עם בת באינטרנט כי שמעתי שאסור ואני בקשר אם בת וקשה לי להפסיק אני מאוד נהנה לדבר איתה

תשובה

שלום
קשר כזה אם אינו מוביל למטרת חתונה ( למשל אם גילך צעיר מידי ) הוא לא טוב ולכן יש להפסיקו. נכון שזה קשה , אך אנו עושים דברים לפי האמת גם אם היא קשה, אך תדע שבדרך כלל גם אם בתחילה זה קשה בהמשך יהיה יותר טוב כיון שקשר כזה עלול להביא לדי בעיות הן הלכתיות כגון הרהור ונגיעה, והן רגשיות של קשר ארוך ש"תקוע" ולכן זה יכול להקל עליך אם תזכור שאתה זוכה לקיים את רצון ה' ושזה חוסך לך בעיות בהמשך
בברכה
אלישע פיקסלר