היחס לכופר בקדושת ארץ ישראל

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/09/02 02:20 יא בתשרי התשסג

שאלה

האם מי שאומר שארץ ישראל לא קדושה הוא כופר?

אסף

תשובה

שלום אסף,
שאלת על מי שאינו מאמין שא"י קדושה – והרי משנה מפורשת היא (כלים א',ו') "עשר קדושות הן: ארץ ישראל מקודשת מכל הארצות . . . ". הדברים ברורים לכל לומד תורה. כל התורה מלאה מקדושת א"י, (פירוט הפסוקים מובא בספר "מאמרי הראיה" מעמ' 524), וזה יסוד בתורה.
אבל יכול להיות אדם שטועה וכופר ביסוד אחד, אך מאמין בקב"ה ובתורה. אין צורך להגדיר יהודי כזה בהגדרות שליליות. אנו עסוקים בלימוד התורה ובקיומה, ובראיית הטוב שבכל אחד מישראל. התועלת תושג מהוספת הבנה בתורה ובאמונה, ולא ע"י הגדרות שליליות של אנשים מישראל.
בברכת התורה והארץ,
חברים מקשיבים