היזק ראייה ויחסי שכנים

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 03/09/06 22:00 י באלול התשסו

שאלה

שלום רב,

ביני ובין שכני גדר. בגדר מצוי פתח שלא נועד מלכתחילה לכניסה וליציאה (הוא גבוה כדי חצי מטר מהרחוב) ועשרות שנים שהוא חסום בלוח עץ ובצמחיה.

יום אחד סילק שכני את המחסום, קבע בפתח דלת והציב אבן ברחוב כמדרגה. כעת משמש הפתח שער כניסה ויצירה מחצרו (בעוד שהכניסה לביתו היא מרחוב אחר) והנכנסים והיוצאים בשערו עוברים כעת ושבים מול חלונות ביתי ומרפסתי.

האם ראוי שאמחה בפניו מחמת שמעשיו גורמים לי היזק ראיה? או שמא ממש הוא זכות? (הגדר נבנתה ע"י העירייה ואין היא רכושינו)

תשובה

ההלכה היא שהיזק ראיה שמיה היזק (שו"ע חו"מ ס' קנ"ז) ולכן מוטל על השכן לבנות מחיצה.
הרב בר-אלי