הידעת?

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/09/02 21:31 כו באלול התשסב

שאלה

שלום!

אנחנו מוציאים בסיפנו עלון לשבת מידי שבוע, ופעם היה תמיד בעלון פינה של "הידעת?", כלומר, פינה קטנה ונחמדה, עם כל מיני הלכות מעניינות, כמו למשל שמי שאכל ומיד הקיא, לא צריך לברך ברכת המזון, כי ברכת המזון נתקנה על הנאת מעיים, ופה מעיו לא נהנים, וכד'.

הבעיה היא שדי נגמרו לנו "ההידעתות", ורציתי לשאול אותך אם יש לך דברים מעניינים לתת לי.

בכבוד רב!

תשובה

ב"ה

שלומות!

הנהנ פינה אחת למענכם:

לא לשכוח!!!

הלכת לתומך על אחד משבילי השכונה ולמולך הופיע אחד החברים. "יאמר או לא יאמר" זאת השאלה!
בצפיה דרוכה המתנת והוא מתקרב!
עוד צעד, ועוד אחד. עכשיו הוא ממש לידך!
לא, הוא לא אמר!
כל כך רציתי! כל כך ציפיתי!
"ואמר רבי חלבו אמר רב הונא:
כל שיודע בחברו שהוא רגיל ליתן לו שלום, יקדים לו שלום.
שנאמר: "בקש שלום ורדפהו"
ואם נתן לו ולא החזיר נקרא גזלן!
שנאמר: "אתם ביערתם הכרם, גזלתם העני בבתיכם".
חכמים הפליגו בחשיבות אמירת השלום. זו גם הסיבה שסוגיות שלמות עוסקות בשאלה האם והיכן מותר להפסיק בתפילה כדי לומר שלום.
אמרו שלום! זה מוסיף, זה מועיל, זה חשוב, זה טבעי!!!!

****

יישר כוח על פעלכם,

שי