הטרדה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 30/01/14 13:53 כט בשבט התשעד

שאלה

שלום,

עברתי הטרדה מינית בכיתה שלי מזה שנתיים, הבנות היו נחשבות חברות שלי ולא הראיתי להן שזה קשה לי זה היה נעשה מול כל הכיתה ואף אחת לא העזה לדבר ולהגיד להן שיפסיקו. זה היה מצחיק אותן לגעת בי ולראות שאני נרתעת.. (ההטרדה היא בין בת לבת) יום אחד אזרתי אומץ וסיפרתי לאיש צוות משם העניין התגלגל והן ננזפו והפסיקו, נאסר עליהן לדבר אליי..

אני כרגע בתקופה של התאוששות, מגלה רגש חדש-כעס .. והרגשה שאני לא מסוגלת לסלוח.. מה שמקשה עליי לתפקד ביום יום אני מרגישה שאין אף אדם שמבין אותי מה שגם זאת הטרדה מסוג שונה לגמרי.. קשה לי לראות אותן ביום יום ולראות שהן בסדר, ושלא נענשו בכלל.. השאלה שלי היא אם זה אסור על פי התורה לנטור טינה? האם מותר לי להמשיך להרגיש ככה? אני מרגישה שאני לא מסוגלת לסלוח , הן גרמו לי לאבד את התמימות, ועוד הרבה דברים אחרים אלה דברים שאתה לא יכול להחזיר אחורה ולתקן.. אני מרגישה שהן מתחרטות שהן עשו את זה רק בגלל שזה פוגע בהן , הן לא באמת מבינות שמה שהן עשו לי כל כך חמור וכמה זה משפיע עליי.. אשמח אם תוכל בנוסף לכך לייעץ לי איך אפשר לצאת מהתקופה השחורה, אני מרגישה שאין לי שום דבר טוב בחיים, אני לא מחייכת בכלל, איבדתי אמון בסיסי בחברות!! ( יש לי פסיכולוגית שמטפלת בי , אך אני עדיין מרגישה אותו דבר, אני עדיין מרגישה רע והכל רק מחמיר)..

תשובה

בס"ד
אם החברות ננזפו וקבלו עליהן להפסיק, שוב אין צורך לשמור טינה וגדול השלום.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה