הטעם לשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/01/03 23:11 כח בטבת התשסג

שאלה

מהו הטעם לשבת?

אפשר להסתדר יופי בלי שבת מי צריך את זה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לשבת יש 2 פנים.
היא גם סוף של השבוע.
היא גם התחלה של השבוע .

ולכן הרבה מהמוטיבים של שבת יש להם את הכפילות:
2 נרות,
2 חלות,
2 כבשים בני שנה לקורבן,
2 צוויים של זכור ושמור,
וכ"ו וכ"ו.

נמצאנו למדים כי בשבת יש לנוח מעמל כל השבוע :
לישון ,
לאכול ,
לנוח ,
לשוחח ,
לחשוב ,
לטייל ,

ויש גם להתכונן לשבוע הבא ב:
לימוד ,
שינון ,
פתיחה של אפיקי חשיבה חדשים ,
הרחבת הידע ,
העמקת התפיסה האמונית ,

השילוב של שניהם יוצר איזון נכון לאדם כדי שיוכל לחיות את חייו באושר ובשמחה.

יש רמז יפה :
שינה בשבת תענוג =ר"ת שבת.
שינון בשבת תענוג=ר"ת שבת.

אני חושב שאם השם נתן לנו את השבת סימן שזה בדיוק מה שאנו צריכים מבחינת הגוף והנפש ואך ורק כך יווצר האיזון הנכון.
אם אנו ניצור שבת פעם בשבוע וחצי או פעם בשבועיים וחצי בני האדם יתמוטטו כי אנו לא בנויים לצורת חיים שכזו.
בורא העולם שברא אותנו יודע בדיוק מה מתאים לנו ולכן היום השביעי היוא יום המנוחה לעונג ולשמחה.

בהצלחה,

עוזיאל