הטמנת סכין בחול

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 06/06/02 09:20 כו בסיון התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

נישאלתי מדוע יש להטמין לצורך הדוגמא סכין בשרי שחתך עוגה חלבית באדמה.

הטיעון היה שבעבר חול שימש לניקוי והיום יש חומרי ניקוי (פוגמי טעם) ולכן יספיק להשתמש במים וחומרי ניקוי. (השאלה עלתה תוך ויכוח בנושאי דת בעבודה והשואל הוא אדם עם מספיק ידע לדעת מה זה פוגם טעם וכולי)

לי לא הייתה תשובה על כך.

בתודה מראש

צביקי

תשובה

שלום צביקי,

הטמנת סכין באדמה היא כדי להסיר שמנונית שאפשר שנדבקה בו בזמן החיתוך.
הסיבה אינה הטעם שבלוע בסכין, אלא השמנונית הדבוקה בו.
נכון הדבר שישנם היום אמצעי ניקוי כמו ברזלית וכיו"ב, שיכולים לנקות כמו נעיצה באדמה ובתנאי שהסכין ינוקה היטב.

בברכה
ישראל סמט