החשמל כבה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 11/12/02 21:17 ו בטבת התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

בשבת האחרונה ישבתי בביתי בסעודת שבת, כשלפתע קפץ המפסק הראשי של הבית, דבר שגרם להפסקת זרם החשמל לבית ולניתוקם של כל מכשירי החשמל (הפלטה,המקרר וכו').

מה היה עליי לעשות במצב כזה?

א. האם היה עלי לקרוא לגוי שירים לי את המפסק? שמעתי שיש בעיה בזה, מכיוון שאסור להנות מגוי במלאכות דאורייתא.

ב. אולי הייתי צריך לקרוא לבת של השכנים (ילדה קטנה בת שלוש) ולומר לה להרים את המפסק?

ג. בהנחה ששני הדברים הנ"ל אסורים, האם מותר לי להרים את המפסק בשינוי, כדי שלא תהרס לי כל השבת?

תשובה

ציון שלום,
במויקרה שציינת היה עליך להזמין את הגוי שירים את המפסק.
בברכה וכל טוב

שמואל זעפרני