שאל את הרב

החלטתי על חזרה בתשובה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/07/15 20:03 יד באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב :)

אני נמצא לאחרונה בתהליך שבו אני מבין עד כמה מרדתי במלכות שמים וחטאתי המון יחסית לגילי ( באמת המון :\ ). בנוסף אני נחשף יותר ויותר ליהדות.

וכל שאני מעמיק, כך המשיכה שלי לחזור בתשובה מתחזקת.

רציתי לשאול מספר שאלות ברשותך:

1) בעקבות ההתחזקות שאני נכנס בה ומעוניין בה ואצלח בה בעזרת השם, אני מרגיש צורך להחליף את שמי הפרטי שציין חיי אפיקורסיות וחילוניות גמורה. לפי מה שהבנתי, לשם ביהדות ובקבלה בפרט, יש חשיבות גדולה והוא מכוון את "מסלול חיינו". אך בעקבות ההתחזקות שלי אני מרגיש שעליי להחליף את שמי למשהו קצת יותר יראה שמיים וקרוב יותר לקב"ה. השאלה שלי היא האם עליי להתייעץ עם רב לפני?

2) בהמשך לתהליך ההתחזקות שאני מעוניין לעבור. ברצוני לטבול במקווה במטרה להיטהר מכל חטאי כחילוני גמור.

כיצד זה מתנהל? והאם אדם צריך להיות עד\מדריך לטבילה במקווה?

3) בתור אדם שמעוניין לחזור בתשובה, קראתי קצת על זרמים ביהדות וזה בלבל אותי לגמרי.

כיצד לדעת לאיזה זרם אני מעוניין\מצווה להשתייך? ואם בכלל?

4) האם במטרה לחזור בתשובה מלאה ככל האפשר עליי להכיר רב מסוים שיהיה ה"רב שלי"?

תשובה

שלום

אשריך שאתה שב אל ד' ואל טובו.

א. השם אינו העיקר אלא המהות, כך כתב הרמב"ם בביאור דברי חז"ל על שינוי השם הגורם לשינו המזל. לפיכך, העיקר הוא שינוי מעשיך לטובה, מידותיך לצדק, אמונתך לדבקות בד'. אם מתוך כך אתה מתעורר לשנות שמך כמי שאומר אינני אותו אדם, אזי יש בזה ערך. ראוי להוועץ ברב בבחירת שמך.

ב. אין צורך לטבול, לא היית גוי כמובן. אך יש מידת חסידות ראויה לעשות כן מדי פעם אצל כל יהודי, ולכן תוכל ללכת לטבול במעיין או במקווה טהרה לגברים הנמצא בשכונתך. תוכל לברר במועצה הדתית במקום מגוריך. אין צורך בעד או מדריך.

ג. אם אתה מתחזק ביראת שמים ובקיום המצוות כל הזרמים טובים. חוץ מהדת הרפורמית או הקונסרבטיבית, שהרי אלו דתות הדומות ליהדות בחיצוניותן בעוד במהותן הן עקירת היהדות.

ד. ראוי. תוכל לגשת לרב העיר שלך או לרב השכונה.

חזק ואמץ

כתבות נוספות