החלטה בין ישיבה לעתודה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/10/02 02:49 כה בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

סיימתי לפני כמה חודשים שמינית.הייתה לי התלבטות קשה בין ללכת לעתודה(אוניברסיטה) לבין ללכת לישיבה.דחיתי כל הזמן את הבחירה ביניהם ונרשמתי לשני המסלולים במקביל.

לפני שידעתי אם התקבלתי לעתודה,בזמן אלול,התחלתי ללמוד בישיבת הסדר.

ובבין הזמנים קיבלתי תשובה מהצבא שהתקבלתי לעתודה.שאלתי היא האם יש חשיבות כל כך גדולה לישיבה,ואני מדבר על שנה כי אפשר לדחות את העתודה אם הולכים לשנה ישיבה.וזה לא שאני יעזוב את לימוד התורה כי גם באוניברסיטה אני יהיה בכולל של בר-אילן ואני ילמד.כך שיכול להיות שבעתודה אני ילמד שלוש שנים תורה (אמנם לא יום שלם) אבל אם אני יילך שנה ישיבה אני אח"כ אולי לא ילמד באוניברסיטה בכולל.מה הרב חושב שעדיף לעשות?והאם במקרה שההורים רוצים שאני יילך לעתודה(הם לא נגד ישיבה)זה יהיה כיבוד הורים אם אני אלך לישיבה?

בכבוד רב וסליחה על האורך והמורכבות של השאלה!

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

נראה לי כי יהיה זה צעד נבון ללכת לשנה ישיבה,
ואח"כ לבחון את הדרך שוב האם לעזוב את הישיבה או להמשיך בה.
אחרי שמינית לא כדאי ולא רצוי לוותר על שנת "הכנה"בישיבה לפני כל צעד שאדם עושה.
בשנה הזו אתה יכול להעצים את כוחותיך הרוחניים ואם לא עכשיו אמתי????????

אני חושב שכדאי לך לפנות לאדם שאתה מעריך ומכבד שמכיר אותך ואת אשיותך ואת סביבת חייך שייעץ לך תוך הבאת שיקולים נוספים בחשבון כגון פרנסה ,חתונה,

בהצלחה,

עוזיאל