החילונים שואלים אותי על מעמד האישה ביהדות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/12/02 16:08 כה בטבת התשסג

שאלה

אני לומדת במכללה חיולונית ורבים הרואים בי את "נציגת" הדת. לכן הופנתה אלי השאלה: מהו מעמד האישה ביהדות?

כשחיפשתי תשובות מצאתי חומר דל ולא מספק על הנושא, במיוחד לא לאנשים שבטוחים כי הדת היא שובניסטית ומעמד האישה נמוך.

היכן עלי לחפש ומהו באמת מעמדה של האישה ביהדות ועל פי חז"ל?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אנא עייני נא בתושבתי ב:
לקט מקורות בנושא מעמד האישה ביהדות .
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31920

דעי לך כי ישנו ספר יפה (אולי בהוצאה פנימית ) שמרכז מאמרים על מעמד האשה הוצאת אולפנת אמנה ,הספר נקרא " האשה וחינוכה " ספר זה נמצאים כמה מאמרים חשובים בניהם , מאמרו של הרב צבי יהודה הכהן קוק , שבו התווה את הדרך להבנת מאמרי חז"ל בנושא תוך הבנה עמוקה של תכונותיה הפסיכולוגיות , עד כדי הפיכת הקערה על פיה אצל רוב הציבור הכללי . ובכך פתח לנו פתח גדול להבין את אימרת חז"ל " בינה יתרה ניתנה באשה יותר מאצל האיש " ומאמר סותר לכאורה של " נשים דעתן קלה " כל בר דעת מבין שיש הבדל בין בינה לבין דעת , אבל הסביר הרב שדעת קלה פירושה התחברות מהירה לכל נושא , והתחברות מהירה למציאות עם בינה יתרה יוצרות אישיות הרבה יותר מפותחת מכל גבר שאני מכיר .

וכן בספר האישה וחינוכה של אלינסון וכן בספר (רב מכר) גברים ממאדים ונשים מנוגה חלק א' בלבד יש הסתכלות נכונה בשפת העולם הנאור על כך שיש שוני בין גברים לנשים ויש תפקידים מהותיים שהם שונים .ומטרת האדם לממש את עצמו בהיותו עצמו ."אם אין אני לי מי לי?"

בברכה,

עוזיאל

.