החיים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 03/02/07 21:39 טו בשבט התשסז

שאלה

כל חיינו אנו מנסים להרוויח מצוות ולהגיע לגן עדן ולכל אחד יש תפקיד בעולם אז למה בעצם אנו שואפים לחיות אם בעצם עדיף לנו לעשות את התפקיד המוטל עלינו ולהגיע מהר לעולם שכולו טוב?

תשובה

שלום לך,
אנו שואפים כל חיינו למלאות את רצון ה' , איננו יודעים מהי המשימה האישית שלשמה באנו לעולם , ולפיכך אנו שואפים למלאות אותה באמצעות התורה ומצוותיה, כך שאנו מחויבים לעשות את המוטל עלינו,
וכבר אמרו חז"ל באבות : "..ע"כ אתה נולד וע"כ אתה חי וע"כ אתה מת וע"כ אתה עתיד ליתן דין וחשבון ... " (פרק ד)

בברכה,
אריאל פריש