החיים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 01/12/03 06:03 ו בכסלו התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לאחרונה אני מרגיש כי לחיי אין משמעות ואין בהם תוכן. כל מה אני עושה נעשה שיגרה. חוץ מזה אני מרגיש שאני לא מקדיש מספיק זמן לקיום המצות (מלבד התפילות) מה לעשות?

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

בחיים ישנן עליות ומורדות. פעמים אדם מרגיש שהוא מנצל את זמנו כראוי ולשעותיו יש משמעות, ופעמים מרגיש אדם דכדוך נפש וכל המציאות טופחת לו על פניו. אין הוא מרגיש שהוא מנצל את זמנו ואז הולך הוא מדחי אל דחי ומרגיש טעם מר.
יתכן והסיפא של השאלה קשורה לרישא. לאמור, אולי תעבוד על עצמך יותר ותהיה מחוייב יותר ללימוד תורה וקיום מצוות. נסה ללמוד יותר והטעם הרוחני יכנס פנימה אל מעמקי הלב ותרגיש התעוררות מחודשת ומרעננת. מה שעליך לעשות הוא לקום עם כח רצון חדש ועז להתחדשות והתרעננות . נצל את ימי החנוכה את החוויה את החדש ותצליח בדרכך

בברכה והצלחה
מאיר נהוראי