החזרת ספר

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 14/11/06 14:09 כג בחשון התשסז

שאלה

שלום רב,

יש לי ספר של חברה מלפני הרבה שנים שלא החזרתי לה. כיום אין לי אפשרות לאתר אותה ולהחזיר לה אותו. מדובר בספר קודש המתאים לבנות.

שאלתי היא, האם ניתן לתרום אותו למדרשת בנות כדי שהבנות יקראו בו ותתחזקנה? הרי עדיף שיהיה בו שימוש לציבור מאשר שסתם יהיה אצלי על המדף בבית.

אודה לתשובתך

תשובה

שלום
אומנם ראוי היה להשיב לה את הספר אך אם אין באפשרותך, אכן יפה להעבירו לטובת הציבור. אומנם אם יום אחד תצרי קשר עימה הרי חובת ההשבה עדיין עומדת בעינה , השבת החפץ או לפחות שוויו

בברכה
אלישע פיקסלר