החזרת אבידות שנמצאים לא בעיר שלי

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 26/08/02 07:29 יח באלול התשסב

שאלה

ב"ה-בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה!!!

האם כשרואים אבידה שנמצאת לא בעיר שאני גר בה:

א)מחוייבים להחזיר אותה לבעליה והלהדביק מודעות הרי אם אני נוסע רחוק מהבית איך אני יכול להחזיר אבידה לבעליה????

ב) האם יש הבדל במרחק של האבידה מהבית שלי וככל שזה עיר ומקום יותר קרוב לביתי ככה אני מחוייב יותר להחזיר את האבידה לבעליה????

תודה מראש ויישר כח!!!!!!!

יונתן ב.ח

תשובה

שלום וברכה.
כשרואים אבידה יש לתלות מודעות במקום המציאה ולהשאיר את פרטי המוצא (כתובת, פלאפון וכו'...). על המוצא לקחת את האבידה איתו לביתו ולשמור עליה, ועל המאבד לטרוח ולבוא לעיר המוצא לקחת את האבידה. אין הבדל באם המוצא גר רחוק ממקום האבידה או קרוב אליה. כל זה במקרה שהאבידה יקרה וההוצאות זולות, במקרה אחר יש לפרט יותר.
בברכה, צבי קוסטינר.