הזמנת חילוני- דחוף

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 07/11/06 06:34 טז בחשון התשסז

שאלה

לרב שלום,

אני שליחה בחו"ל ויש פה משהו שהייתה לי שיחה עמוקה על היהדות איתו, שבו נראה לי שעזרתי לו להתקרב קצת.

השבת יש לי אפשרות להזמין אותו עם עוד חברה לבית שלי לאכול סעודת שבת, כי חשוב לי לפתח קשר איתו ע"מ לקרב אותו ובמשך השבוע אנחנו לא מתראים. הבעיה היחידה היא שיש סיכוי שהוא יגיע באוטו. האם מותר לי להזמין אותו?

תודה רבה ויישר כח!!!!

תשובה

שלום וברכה
מותר לך להזמין, אך בתנאי שישנה אפשרות שהוא יגיע ברגל או לחילופין ניתן להציע לו אפשרות לינה או שהיה באופן שהוא לא חייב לחלל שבת, כגון שיגיע ברכב לפני כניסת שבת וישאר ללון (שלא תהיה מצווה הבאה בעבירה ובאופן המותר כשאין בעיות ייחוד או בעיות הלכתיות אחרות)
אם אחרי זה הוא בכל זאת בוחר לנסוע אין זה בעיה שלך, ומותר ואף מצווה לקרב יהודים בחו"ל במיוחד כשיש סכנת התבוללות וכו'
בברכה