הורים מתנגדים להתנדבות

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 26/05/05 12:31 יז באייר התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מידי פעם אני הולכת לשמור על ילדים בביה"ח, ולאחרונה אמא שלי אמרה לי שהיא לא מוכנה בשום אופן(!!!) שאני אלך להתנדב בביה"ח בשבתות, רק בימי חול. האם חלה כאן חובת כיבוד הורים? או שאני לא צריכה לשמוע בקולה כי זה לצורך מצווה אחרת? (חשבתי לומר לה שאני נוסעת לחברה וליסוע לביה"ח... אבל זה שקר...) אשמח לשמוע את דעת הרב בענין, תודה רבה אודליה.

תשובה

שלום.
לשקר להורים הוא דבר שכמובן אינו טוב ואין לו מקום.

הדרך הנכונה ביותר היא לשוחח עם אמך בפתיחות ובכנות, לנסות להבין באמת את הגישה שלה ואת הראייה שלה לדברים - מדוע היא מסרבת להתנדבות בשבתות? מה מניע אותה - דאגה לאווירה המשפחתית בבית, דאגה לך, או דבר אחר? האם את מסוגלת להבין באמת ולהזדהות עם העיקרון שמוביל אותה, גם אם את לא מסכימה עם המסקנה?
מתוך נסיון אמיתי להבין זו את זו תגלו שהפערים אינם כה רחוקים. אמך מסוגלת להבין את חשיבותה של ההתנדבות בכלל ועבורך בפרט* את מסוגלת להבין את חשיבותם האמיתית של הערכים שמניעים את דרישתה של אמך.
כעת, גם אם יש מחלוקת לגבי המסקנה המעשית, ניתן למצוא דרך ביניים או פתרון אחר, ואפילו אם לא תמצאו פתרון אחר (שלא תמיד קיים), תוכל אחת מכן (או שתיכן) לוותר לזולתה בלב מבין יותר ושלם יותר.
כל טוב!