הורדת שירים מיוטיוב

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 28/05/12 14:03 ז בסיון התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול האם ההורדות שירים דרך יוטיוב אינה גזל?

ואם זה תלוי במפרסם...אז איך אני אמור לדעת שזה הבעלים המקורי הרי אפשר בקלות לשנות שם ולזייף...?

ואם זה אסור...אז האם מותר לשמוע מיוטיוב שירים רק לשמיעה ולא להורדה,גם אם זה לא הבעלים המקורי זה שפירסם...?

(הכל כמובן בגדר של ייאוש בעלים או לא?)

תשובה

שלום וברכה!

לשמוע מיוטיוב מותר וזה משתי סיבות:1. ברוב הפעמים האמנים רוצים בכך בגלל הפרסום שניתן להם בדרך זו;2. יוטיוב שומר על זכויות יוצרים ומוריד סרטון או שיר, במידה ומתקבלת תלונה על הפרת זכויות יוצרים, באופן מידי.

להוריד מיוטיוב אסור, והאמת אם לא משתשמים בתוכנות פריצה גם בלתי אפשרי. מי שמוריד ע"י תוכנה הפורצת את המחסום פוגע בזכויות יוצרים ומסתבך עם איסורי גזל.ץ

הערה קטנה לגבי דיני ייאוש. בדיני גזל אין מושג של ייאוש בעלים. מושג זה נכון רק בדיני אבידה.

בברכה,

חיים בריסק