הוצאת תלמידים לשירותים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 02/01/06 01:58 ב בטבת התשסו

שאלה

לרב שלום

לאחרונה התחלתי לעבוד כמורה מחליף אני באמצע לימודי ההוראה ואני מתעתד להיות מורה

מטריד אותי שהתלמידים מבקשים לצאת לשירותים בצורה בלתי פוסקת אך אני נותן להם כי אני לא רוצה שהם יעברו שלא תשקצו כי זה במהלך שיעורי תורה לפעמים

האם אני הוזה או שיש ממש בחששותי?

תשובה

בעז"ה

שלום רב,
קודם כל אני רוצה לחזק את ידך בעובדת ההוראה.
תחום החינוך הוא בעיני התחום החשוב ביותר בתקופה שאנו חיים בה והעבודה בה, קשה ודורשת ככל שתהיה היא מצווה בעלת מעלה עצומה.

לא פירטת באיזה גיל תלמידך-
אם אתה מרגיש שהם יוצאים כל הזמן כדי להתחמק ומנסים "לעבוד עליך" ולנצל לרעה את טוב ליבך וערכיך ויש בשיעור "טיילת"- אזי יש ליידע אותם מראש שעליהם ללכת לשירותים לפני תחילת השיעור וכי לא יתאפשר לצאת לשירותים במהלך השיעור (במקרים חריגים ומיוחדים ברור שאין לאסור).
השיעור לא ארוך מאד ואין סיבה שאדם נורמאלי שהקפיד ללכת לשיעור לפני כן יצטרך לצאת החוצה.

אם תלמידיך בוגרים יותר ואתה מרגיש שהם אמיתיים וקורה שאנשים צריכים לצאת - אפשר זאת. אולי אפילו בלי שיצטרכו לבקש רשות כדי לא לקטוע את רצף השיעור, אולי אחד בכל פעם.

הכל לפי השיקול שלך והתחושה שלך.

בברכת התורה, העם והארץ
אור
צוות ישיבת צפת
or.tzfat@gmail.com