שאל את הרב

הוצאת זרע

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 31/03/11 20:22 כה באדר ב'

שאלה

שלופ כבוד הרב

אני פעם ראשונה מתיעץ עם רב אז אם משו לא בסדר תתקן אותי

כבוד הרב יש לי בעיה של הוצאת זרע לבטלה אני לא יודע איך להפסיק את זה רוב הפעמים שאני לבד או סתם יושב בלי לעשות כלום קופצים לי דברים לא צנועים למחשבה ואני לא שולט בעצמי אני פשות קם ועושה דברים כאילו איזה שד נכנס בי

כבוד הרב יש לי כמה שאלות:

1)איך להפסיק לעשות את החטא הזה?

2)קראתי כמה מאמרים מדעים בנושא והבנתי שאם גבר לא עושה הרבה זמן או בכלל זה יכול לפגוע ביחסי המין איך זה יכול להיות שה' הביא לנו איסור שפוגע בנו?

תודה מראש כבוד הרב

תשובה

ערב טוב

קראתי את שאלתך, ולא מצאתי שום דבר לא בסדר. אנשים רבים שואלים שאלות, רבים רבים מתמודדים עם האתגר של שמירת הברית, ואשריך שאתה מחפש את הדרך להתקדם ולהשתפר.

איני יודע כיצד להפסיק לעשות את החטא הזה. כנראה שאין אדם שיש לו תשובה חד משמעית לנושא זה, וכנראה שהקב"ה ברא אותנו עם היצר הזה, וממילא גם עם החטאים הללו...

מה עושים? כתבתי הערב תשובה בנושא, ואני מעתיק ממנה קטעים שרלוונטים גם עבורך:

שאלותיך הן אכן שאלות חשובות, וקשה להאמין שמבלי להכיר אותך ומבלי לשוחח איתך אוכל לענות עליהן ברצינות. עצתי הראשונה לך היא לפנות למישהו בסביבתך (מורה? הורה? ר"מ? מדריך?) שעליו אתה סומך שיהיה קשוב ורגיש ולנסות ולשוחח עימו בנושאים אלו או חלקם.

אנסה בכל זאת להתוות כיוונים למחשבה, ובע"ה תתקדם מעלה מעלה.

א. כולנו נבראנו עם היצר הרע. ´יצר לב האדם רע מנעוריו´. היצר הרע הוא חלק מאיתנו, ודע לך שהוא מלווה כל אדם באשר הוא. לעיתים הוא מתלבש בתאוות מיניות, לעיתים בחיפוש אחרי כבוד, לעיתים אחרי כסף.
כהכוונה כללית ביחס ליצר - נסה לאחוז בחוט המשולש הבא:
1. סור מרע - נסה לצמצם את הזמן בו תהיה ליד מחשב. נסה לנהוג ביחס למחשב כמו דיני ייחוד (לגלוש רק בנוכות מישהו אחר וכו´). כיוונים אלו ועוד לא יכולים לפתור את המצוקה, אבל זה צעד חשוב והכרחי.
2.עשה טוב - הרבה יותר חשוב להעמיק את הטוב. לעשות מעשים טובים - צדקה, חסד, התנדבויות שונות, טיולים, שירה ונגינה, פעילות גופנית ועוד ועוד. מעשים טובים (וודאי לימוד תורה ותפילה) מאירים את העולם שלך באור וטוב ומבריחים את החושך.
3. אמונה בעצמך - השתדל תמיד, אבל תמיד, להאמין בעצמך ולא לשכוח שהקב"ה אוהב אותך, בכל מקרה. זו נקודה חשובה שעולה על השתיים הקודמות. תמיד הינך מי שאתה, בנו של הקב"ה, ותמיד תוכל לחזור בתשובה ולהתקבל על ידי רבש"ע בשמחה ובאהבה. האמונה בתשובה היא יסוד גדול בחיים שלנו.

אם תרצה להרחיב - תוכל לנסות וללמוד מספרו של הרב אלי שיינפלד שנקרא ´היצר הלב והאדם´ העוסק בנושאים אלו.

לפני סיום, אודות שאלתך השניה - אני לא קראתי את המאמרים המדוברים, ולכן לא אוכל להתייחס. כן למדתי פעם שבאופן טבעי, אחת למספר ימים (לא מספר מועט, אבל באופן מחזורי) הגוף הגברי פולט זרע בכל מקרה. הדבר יכול להניח את דעתך ביחס לבריאות האדם (גם המאמין וגם המתמודד עם אתגר הברית) וכמובן גם להניח את דעתך ביחס למציאות של ראיית קרי ללא כוונה או אוננות.

כל טוב

אורי

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות