הופעות מעורבות על במה בסניף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 16/05/02 04:23 ה בסיון התשסב

שאלה

לרב שלום!

נתעוררה אלה בסניפי האם מותר להופיע בנות ובנים יחד על במה ללא ריקודים ושירים אלא רק הופעה בפני הורים, וקהל, חיפשתי בשו"תים של הרב אבינר ולא מצאתי תשובה חד משמעית, אודה לך אם תפסוק בנושא.

תשובה

בס"ד

כל תערובת של בנים ובנות אינה חיובית. היא מביאה דברים רעים ואפילו בבית המקדש הפרידו חכמינו ביםן הגברים לנשים וקראו לזה "תיקון גדול".

לכן ההפרדה בין בנים לבנות היא חיונית, בין אם זה בלימודים ובין אם זה בסניף המעורב.
לכן הופעה המשותפת ל הבמה אינה לברכה כי היא "שמה על הבמה" את הדבר שאנו מתביישים בו, העובדה שעדין הסניפים של בני עקיבא מעורבים בנים ובנות.

זכור!
תערובת גברים ונשים מונעת קדושה והשראת שכינה בישראל.
חבל להמשיך במנהג טעות זה שאולי התירו אותו רבנים בחו"ל למניעת התבוללות וכד' וגם על זה היתה מחלוקת גדולה.
בארץ ישראל - ארץ הקודש אין סיבה להתיר דבר כזה וראה את תשובתו של הרב קוק ב,,,,
שאסר תערובת כזו מכל וכל.

שלום וברכה