הוספת שם

חדשות כיפה הרב חיים נבון 03/03/08 13:09 כו באדר א'

שאלה

שלום רב,

נולדתי בשם ויקי אך בגיל 18 שיניתי על סמך דעתי את השם לויקטוריה אור עובדיה רציתי לדעת האם ע"פ היהדות הוספת השם יכולה לשנות את יעודי ותיקוני?

תודה רבה והמשך יום נפלא.

תשובה

שלום וטוב.
יש בזה גישות שונות. על פי עמדתי, גורמים כמו השם הפרטי אינם משנים את חייו של האדם. אבל לעתים שינוי השם יכול לעורר באדם מוטיבציה לשנות גם את התנהגותו. הרמב"ם בהלכות תשובה מזכיר שדרכם של אנשים שחוזרים בתשובה ומתעלים מבחינה רוחנית לשנות את שמם, כדי להתנתק מן העבר הרע. ויכולות להיות עוד סיבות מעין אלו לשינוי השם.