הוכח תוכיח את ר''מך

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 26/02/13 02:52 טז באדר התשעג

שאלה

בס''ד

שלום הרב.

הר''מ שלי ממקם את התפילין של ראש יותר מדי קדימה (עוקף את קו צמיחת השיער (שהיה פעם)), אפילו בהרבה. ידוע לי שבמצב כזה, לא קיים את המצוה וברכתו לבטלה (פניני הלכה). אני יודע שאני אמור לומר לו בנחת וביחידות אבל אין מצב בעולם שאני עושה את זה... אין לי אומץ זה בושה גדולה. ניסיתי איזה פטנט - יש לי חברותא קטנה אחרי התפילה וקראתי בקול את הקטע הזה מפניני הלכה בניסיון שהוא ישמע אבל זה לא עבד. מה לעשות?

תודה.

תשובה

השלום והברכה
אשריך שאתה כך מקפיד לכבוד רבך דבר עם רמ אחר חבר רמך שיעשה זאת והאמת והשלום ואהבו
בברכה
בנציון