ההורים שלי לא רוצים שאלמד תורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/02 07:34 כד בתשרי התשסג

שאלה

ההורים שלי לא רוצים שאלמד תורה - מה לעשות?

(השאלה מצונזרת)

תשובה

בס"ד

משאלתך עולה שדרכך היא בתורה. בדיוק כמו שאתה מרגיש.

אם כן - קום ועשה מעשה.
מה לעשות?

1 -מצא לך מקום שמתאים לך ללמוד בו.
2- נסה ללמוד בו קצת זמן לראות שבאמת מתאים לך
3- אמור לאביך שאתה מתכון ללכת ללמוד שנה בישיבה.
4- במשך השנה מצא לך אשה שתתאים לך להשלים את החלקים שחסרים לך.

בהצלחה

-------

וקרא את המעשה הזה המובא באבות דרבי נתן פרק ששי
(ג) מה היה תחלתו של רבי אליעזר בן הורקנוס?
בן עשרים ושתים שנה היה ולא למד תורה.
פעם אחת אמר: אלך ואלמוד תורה לפני רבן יוחנן בן זכאי
אמר לו אביו: הורקנוס. אי אתה טועם עד שתחרוש מלא מענה השכים וחרש מלא מענה.
אמרו: אותו היום ערב שבת היה, הלך וסעד אצל חמיו וי"א לא טעם כלום מו' שעות של ערב שבת עד שש שעות של מוצאי שבת.
כשהוא הולך בדרך ראה אבן שדימה ונטלה ונתנה לתוך פיו וי"א גללי הבקר היה.
הלך ולן באכסניא שלו.
הלך וישב לו לפני רבן יוחנן בן זכאי בירושלים עד שיצא ריח רע מפיו.
אמר לו רבי יוחנן בן זכאי: אליעזר בני! כלום סעדת היום?
שתק
שוב א"ל ושתק.
שלח וקרא לאכסניא שלו (בעל המלון שבו ישן) אמר לו: כלום סעד אליעזר אצלכם.
אמרו לו: אמרנו שמא אצל רבי היה סועד?
אמר להם: אף אני אמרתי שמא אצלכם היה סועד?
ביני וביניכם אבדנו את רבי אליעזר מן האמצע!
אמר לו: כשם שיצא לך ריח רע מפיך - כך יצא לך שם טוב בתורה.
שמע עליו הורקנוס אביו שהיה לומד תורה אצל רבן יוחנן בן זכאי. אמר: אלך ואדיר אליעזר בני מנכסי. אמרו: אותו היום רבן יוחנן בן זכאי יושב ודורש בירושלים וכל גדולי ישראל יושבין לפניו.
שמע עליו שבא. הושיב לו שומרין. אמר להם: אם בא לישב, אל תניחוהו.
הוא בא לישב - ולא הניחוהו.
היה מדלג ועולה [והולך] עד שהגיע אצל בן ציצית הכסת ואצל נקדימון בן גוריון ואצל בן כלבא שבוע היה יושב ביניהם ומרתת.
אמרו אותו היום נתן עיניו רבן יוחנן בן זכאי ברבי אליעזר ואמר לו פתח ודרש.
אמר לו: איני יכול לפתוח.
דחק עליו ודחקוהו התלמידים עמד ופתח ודרש בדברים שלא שמעתן אזן מעולם.
כל דבר ודבר שיצא מפיו עמד רבן יוחנן בן זכאי על רגליו ונשקו על ראשו ואמר לו ר' אליעזר. רבי! אמת למדתני.
עד שלא הגיע זמן לצאת עמד הורקנוס אביו על רגליו ואמר רבותי אני לא באתי אלא להדיר אליעזר בני מנכסי עכשיו כל נכסי יהיו נתונין לאליעזר בני וכל אחיו פטורין ואין להם בהן כלום.