הדתיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/12/01 11:05 כא בכסלו התשסב

שאלה

אם החברה החרדית מוגדרת כחברה שמרנית מאוד והחברה החילונית היא ליברלית בעיקרה אז הדתי לאומי הוא בעצם.......??

תשובה

החברה החילונית קוראת לעצמה חברה ליברלית אבל היא מאוד מאוד לא!!!
אחד העקרונות החשובים שלה והוא "חופש הדיבור" נשלל מאזרחים רבים דוקא בידי פעילי הליברל. אין אפשרות חוקית להקים תחנת רדיו דתית חרדית כזו או אחרת בשם החוק ולמרות החוק ויעשו כל מה שביכולתם על מנת לסגור את חופש הדיבור. אע"פ שאם היה חוק שאסור להקים תחנות רדיו הוא היה בילתי חוקי בעליל כיון שהוא נגד הדמוקרטיה. אבל כל זה לא קיים כיון שהחברה החילונית קוראת לעצמה ליברלית אבל היא מאוד מאוד קנאית.
ראה באיזה קנאות שמרה מנכ"ל משרד החינוך על החובה להנחיל את מורשתו של רבין. פיטרה מורה שביקש לעורר על כך ורק בלחץ ציבורי החזירה אותו.
ראה וראה וראה בלי גבול וסוף.

לחברה הדתית אסור להיות שמרנית. "ונושנתם" זה הסימן לקילקול השחתה וגלות. "חברה דתית שמרנית" זה מושג של סתירה מיני וביה. חידושי תורה הם המטרה של האדם, ולפחות חידושים בחיים. לפחות לפחות להביא ילדים חדשים לעולם.

דתי לאומי הוא דתי שמנסה לקיים את כל מצוות התורה, גם אלו הקשורות לארץ ישראל, גם הקשורות להגנה על עם ישראל, וגם אלו הקשורות במלכות.