הדרכה

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 11/04/03 10:22 ט בניסן התשסג

שאלה

אני גרה במשק דתי ומדריכה שם. אצלנו בנות הולכות עם מכנסיים, שרוולים קצרים, לא שומרות נגיעה וזה לא בא דווקא מהילדים כמרד אלא מהורים. קשה לשנות אותם כי זה חינוך מהבית, ואני לא יודעת איך ההורים יגיבו אם אני ישנה את הילדים שלהם-זה מפחיד. אני עברתי לאולפנא בכיתה ט' ואז השתנתי וקיבלתי על עצמי את הדברים הנ"ל ועוד מצוות... ואני לא יודעת איך להעביר את זה.

ודבר שני קראתי פה פעם שאלה בנושא המורדים- אחד שרוצה לעזור לאח שלו להפסיק לראות את הסידרה זאת גם בעיה שלי עם החניכים ועם אחותי אני ישמח אם תוכל למצוא לי את השאלה הזאתי כי אני לא מוצאת אותה!

המון תודה וחג כשר ושמח!

תשובה

ב"ה
רובשלומות ויישר כוחך.
ראי, את לא מנסה לשטוף את המוח לאף אחת. את נותנת דוגמא אישית, ומחנכת בעוצמה אך בצניעות. את לא מחנכת להילחם בהורים, אך את מחנכת לערכים האמיתיים בהם את מאמינה ולפיהם את חייה.
כל עוד תנהגי בתמימות וביושר, לא תיפגעי בעז"ה.
עלי והצליחי
בברכה
רפי פוירשטין