הדרכה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 13/12/11 22:06 יז בכסלו התשעב

שאלה

שלום!

השבוע הודיעו לי שאני נכנס לשבט הרא"ה, אני קצת חושש מהכניסה להדרכה מכיון שאיני יודע מה להעביר איך כמה ולמה.

אני יודע שלהדריך ובמיוחד את הרא"ה זה מאוד חשוב אבל עדיין אני קצת חושש.....

לרב אולי יש הצעות גם לפעולות וגם תשובה עמוקה?

ערב טוב!

תשובה

לאיתמר שלום

לגבי הצעות לפעולות - יש כמובן אינספור אפשרויות שלא אוכל לפרט לך בתשובה קצרה. יש ב"ה הרבה מערכים מוכנים בחוברות ההדרכה של בנ"ע; ותוכל לקחת רעיונות משם. אוכל רק בכלליות להמליץ לך לבחור נושאים שקרובים ללבך באופן אישי וזה ייתן לך יותר זרימה וחופשיות בדיבור איתם. כמו כן, דבר על נושאים השייכים לעולמם של החניכים: יחסי הורים-ילדים; צניעות; לימודים, תחרותיות; מעמד חברתי וכו' ומשם תוכל להתקדם לנושאים כלליים יותר כמדינת ישראל; תפקידנו כבני עקיבא וכדומה.
מעבר לכך, אין מה לחשוש. באופן טבעי שאדם מתחיל לדבר בפני קהל ישנו פחד התחלתי אבל הוא עובר עם הזמן; יחד עם ניסוי וטעייה.

בברכת חברים לתו"ע
חגי