הדרכה לתשובה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 22/09/11 14:01 כג באלול התשעא

שאלה

שלום הרב,

בעקבות חודש אלול אני מרגישה חרטה גדולה על מספר מעשים שעשיתי כשהייתי קטנה ואשמח אם תוכל לעזור לי ולהגיד לי איך אני יכולה לכפר עליהם.

1. לקחתי קלמר שמצאתי זרוק בבית ספר ולא השבתי אותו לבעליו.

2. כשהייתי בכיתה א הייתי לוקחת לפעמים ספרים של משהיא מהכיתה ומחביאה אותם ואחר כך היה לה קשה למצוא אותם.

3. לקחתי סכום כסף (בערך 30 שקל )מהבית של סבא וסבתא שלי ועד היום לא אמרתי להם אבל השבתי את הכסף בלי לבקש סליחה.

האם כפרתי על החטא או שאני חייבת לספר להם על המעשה שהיה לפני הרבה זמן?

יהיה לי מאוד קשה לדבר איתם על זה. האם אני חייבת לפי ההלכה?

הדברים קרו לפני בערך 14 שנה.

תודה רבה.

תשובה

שבוע טוב ושנה טובה

כמה טוב לשמוע על מחשבות של תשובה שמתעוררות בעקבות חודש אלול. מי יתן ומחשבות אלו יובילו לעשיה של שמחה וטוב בכל השנה.

מבחינה הלכתית אין חובה להחזיר את הדברים שלקחת כשהיית קטנה.

יש אנשים שמרגישים שלמרות הגדרתם ההלכתית כקטנים, החטא מלווה אותם, והם מחפשים דרכים להסיר אותו מעליהם.

כמדומני, שאם את חשה שלפתוח את הדברים כעת זה משהו שיקשה עלייך, אין חובה שתעשי זאת.

שתהיה לך שנה טובה ומתוקה

אורי