הדרכה ופעילות בסניפים ולימוד בישיבה

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 18/02/02 04:03 ו באדר התשסב

שאלה

בס"ד

ראשי הישיבות(הסדר / גבוהות) מדריכים את התלמידים להשתדל שלא להיכנס יותר מדי לסניפים וכדו' (הדרכה, ראשי צוותים וכו') מכיוון שזה יפריע למהלך הכללי של בחור כתלמיד ישיבה, והוא עלול לא להיות מרוכז נפשית בלימודיו בישיבה.

אני מבין שרק כך אפשר להתפתח בצורה נכונה בתור ת"ח, אבל אם לא החבר'ה של הישיבות יעשו את הדברים האלה, אז מי כן?

לא עדיף שהבחורים מהישיבות יעסקו בחינוך בסניפים ובסמנריונים, ולא החבר'ה אחרים...?

תשובה

הדרכה בסניף וכדו' יכולה מאד להוסיף לתלמיד ישיבה ולצמיחתו כתלמיד חכם, אלא שבעית הצניעות הקיימת ברוב הסניפים גורמת שיצא שכרו בהפסדו.
אילולא הקשר בין המינים, הנוצר כתוצאה מההדרכה בסניפים ובסמינריונים יכול הדבר להיות לברכה רבה.