הדרכה ונגיעה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/10/02 15:17 ח בחשון התשסג

שאלה

שלום!

אני מדריך בתנועת נוער מעורבת, בה יש בנים ובנות יחד.

יחד איתי מדריכה בת ששומרת נגיעה.

אנחנו מדריכים ילדים בכיתה ו'. המדריכה שאיתי

סיפרה לחניכים שהיא שומרת נגיעה וביקשה לכבד את זה. כמובן שמכיוון שהם עדיין קצת קטנים הם לא ממש הקשיבו לה, והם מידי פעם קופצים לה על הגב ונוגעים בה. בעקבות זה היא החלה להרהר בנושא הפרישה מההדרכה ושאלה לעצתי.

האם עליה לפרוש ולקיים את האיסור במלואו, או שמא אולי עדיף שהיא תנסה יותר להבהיר לחניכים את העניין ותמשיך להדריך ולתרום לילדים האלו(היא אחת המדריכות היותר טובות אצלנו!).

תודה

אלמוני.

תשובה

שלום רב,

אם יש אפשרות שהמדריכה תסביר להם בדרך משכנעת יותר את חומרת האיסור ובכך יפסיקו לנגוע בה - אז תמשיך כמדריכה.

אם הדבר לא ניתן - עליה להפסיק את הדרכתה בסניף, ויש לדאוג למדריך שיחליפה.

בברכה
צבי קוסטינר