הדרכה -די דחוף!

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/10/02 21:17 כט בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

לרב שלום!

בע"ה אני נכנסת להדריך את שבט הרא"ה(כיתה ח) בסניף, ויש לי כמה שאלות לשאול את הרב.

1) אני לא יודעת מה דעתו של הרב לגבי הדרכה עם בנים ושל בנים, אני מבינה שזה יכול להיות בעיתי אבל אצלנו בסניף אין שום סיכוי להפריד את השבט, כך שהצעה כזאת לא יכולה לבוא בחשבון, ולכן נשאלת השאלה שלי- ידוע שצוות טוב של מדריכים חייבים להיות בינם לבין עצמם חברים טובים (לא בצורה מוגזמת, אבל יש מקרים שאי אפשר להמנע משיחות חולין- אם המדריך שאיתי יבוא ויתחיל לדבר איתי אני לא אוכל לברוח לו כי זה יעכיר את הקשר ביננו ומן הסתם יפגע בשבט). אני באמת רואה בהדרכה כדבר חשוב אבל זה יכול להביא לידי הרבה בעיות הלכתיות...

2)כמו שהדגשתי מקודם- אין שום אפשרות להפריד את השבט, אם כך מה בענין העברת פעולות שלי לחניכים בנים?

ממש תודה רבה לכבוד הרב, אני.

תשובה

ב"ה

שלומות!

כל הכבוד לך שהחלטת לקחת על עצמך את המשימה החשובה של הדרכה.

אני שמח לראות שאת מודעת לבעיות השונות שיש בכך ובטוח שהתייחסות נכונה למציאות תסייע לך לעבור את ההדרכה בהצלחה מרובה.

עלייך לחיות את חיי ההדרכה בטבעיות, לראות את טובת החניכים ולעשות כל שנדרש לטובת העניין.

ובעז"ה, הקב"ה לא מביא תקלה בפני עושי רוצנו ובפני מי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה.

אל תחששי, אל תהיי מלאת פחד!

לכן, תשובתי העקרונית היא עשי כל שנדרש, ראי מה ניתן לקדם ושמחי על כל צעד קטן.

המשיכי הלאה!

בברכה,

שי