הדרכה ב''עזרא''

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/12/02 11:52 יב בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

אני חניכה בתנועת הנוער "עזרא", אחותי נהייתה לפני חצי שנה הגרעין החדש והייתה אמורה להיכנס להדרכה. היא ביקשה מהצוות הדרכה שבסניף להכנס להדרכה לשבט של הבנים בכיתה ג' (נפרד). הצוות התנגד בטענה שבת בכיתה י' לא אמורה להדריך בנים. רציתי לשאול את כבוד הרב מדוע זה אסור שבת אחראית ומבינה את ההלכה אינה יכולה להדריך בנים בכיתה ג'?

תשובה

ב"ה

שלומות!

א. לא תמיד הבעיה שמעוררים מתאימה לכל אחד ואחד באופן פרטי. בדרך כלל בפסיקת הלכה מתייחסים לכלל. למדריגתם של רבים. לצרכים החינוכיים והרעיוניים של הסניף. יכול להיות שאחותך מתאימה אבל ככלל זה לא רצוי על ידי קברניטי הסניף.

2. חשוב שמדריך יהיה מי שהחניכים יכולים להזדהות אתו וללמוד ממנו ולכן - ראוי - שבנות תדרכנה בנות ובנים ידריכו בנים. רק אם נעסוק בשאלת החינוך לתפילה ונתבונן בחוסר היכולת של המדריכה להיות עם החניכים בזמן התפילה ועוד. לכן רצוי שבן ידריך.

3. אנו מעוניינים לסייע לחניכים להתמודד עם מכלול של תחומים אבל לא תמיד אנו מסוגלים. נגיעה בחניכים היא לפעמים חלק מלחם חוקו של המדריך וצריך לבחון את היכולת להצליח בהדרכה בלי היכולת ליצור מגע.

ביקר,

שי