שאל את הרב

הדרכה בבני עקיבא - אולי אני לא מתאימה ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/03/09 20:35 כא באדר התשסט

שאלה

שלום!

אני בת 16 ומדריכת חוץ בבני עקיבא (5 חודשים) בסניף קטן בלי הרבה מדריכים/ות.

כבר במשך כמה זמן יש לי התלבטות אם לצאת מההדרכה אני מרגישה שאני מרמה את החניכים שלי.

אני יסביר את עצמי- אני לא ממש מנהלת אורך חיים דתי, אני לומדת באולפנא והמשפחה שלי דתייה אבל אני מגדירה את עצמי יותר מסורתית מאשר דתייה, אני לא ממש מקיימת מצוות (אין לי כוונה כלשהיא להשתנות) ושאני באה לסניף אני מרגישה שאני "עובדת" עליהם, שאני לא מראה להם את ה"אני האמיתי" שלי. (לא נירא לי גם שהקומונרית וששאר המדריכים יודעים איך אני באמת)

בני עקיבא בנוי מתורה ועבודה ואני מרגישה שאני לא יכולה לייצג את התורה.

איך אני יכולה לדבר איתם על תפילה, צניעות, שמירת נגיעה וכו' כשאני בעצמי לא עושה את זה?!

מה לעשות? לצאת מההדרכה? (אבל אם אני יצא לא יהיה לשבט שלי מדריכים) או להישאר ולקוות שאף חניך שלי לא יראה אותי יום אחד עם מכנסים?

תודה!

תשובה



שלום וברכה

את הצעד האמיתי הראשון כבר עשית – זהו הצעד החשוב של התלבטות ביחס לשאלה של הפער בין מה שאנחנו באמת לבין הדמות שאני מציגים בשעה שאנו מדריכים. לא ניתן להיות מדריך אמת כאשר אנו לא אנשי אמת. יישר כוח על כך.
עומדות בפנייך שתי אפשרויות ביחס לצעדים הבאים שלך. האפשרות הראשונה והטובה היא לא לקבל את המציאות כפי שהיא, אלא לנצל את ההדרכה כדי שהיא תשנה לא רק את החניכים שלך אלא גם את עצמך. אדרבא, החליטי שכחלק מההדרכה שלך את מתחזקת כל הזמן, ואז תוכלי להיות מורת דרך ומדריכה לחניכים שלך עצמך – כיצד מתקדמים וכיצד מתחזקים וכיצד משתנים לקראת הדמות המלאה של מדריכה כפי שהיא צריכה להיות.
האפשרות השניה היא אכן לבחון את האלטרנטיבות. אם בשום אופן לא יהיה מדריך לשבט שלך – אולי טוב יותר שתמשיכי כך, אם כי אני בספק גדול. אם אפשר למצוא מדריכה אחרת, אפילו שהיא תהיה פחות טובה במובנים המקובלים, אולם הדברים אצלה יהיו יותר אמיתיים – צריך להחליט שאי אפשר להמשיך כך.
את בוודאי מבינה ממה שכתבתי שהדרך הראשונה היא הרבה יותר טובה....


כל טוב וחג שמח

כתבות נוספות