הדרך שלי בעבודת ה' שונה מכולן

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/08/02 19:20 ז באלול התשסב

שאלה

שלום וברכה!!!

אני בת 17 ולומדת באולפנה . עד עכשיו תמיד שייכתי את עצמי לחברה הדתית לאומית. פשוט מאוד כי למדתי בבתי ספר כאלה. אף פעם לא חשבתי על זה יותר מדי עד לפני שנה וחצי בערך כשהמשפחה שלי ב"ה חזרה בתשובה ופנתה כמעט כולה לזרם של חסידות ברסלב. כתוצאה מאותו תהליך אני הכרתי מקרוב את החסידות וגיליתי עד כמה אני לא הייתי בסדר בהרבה מאוד דברים שפשוט לא ידעתי עליהם כי לא לימדו אותי... אני באמת שונאת את כל הויכוחים האלה על איזה זרם צודק ואני תמיד בורחת מהם כי אני חושבת שזה לא מה שבאמת חשוב כי העיקר זה לעבוד את השם. אין לי שום בעיה להמשיך ללמוד באולפנה למרות שאני השתנתי אבל אני מרגישה שחסר לי משהו. חסר לי הרגש והאהבה לתורה. אני לא יכולה להתקדם במשהו אם החברה מסביב לומדת תורה רק בשביל מבחן כי אני מרגישה שבאיזשהו מקום למרות שכולן חברות שלי חסר לי משהו משותף איתן..אני לא יכולה לדבר איתן על אמונה ויהדות כי הן לא אוהבות את זה. אני קוראת ספרים של רבנים דתיים לאומיים והם חכמים והכל אבל אני לא מתחברת לזה!!! אני לא מוצאת את הרגש את הרצון הכי פשוט הזה לעבוד את ה' וזה חסר לי כי אני מרגישה בשבילי שאני צריכה את זה! ומה בדיוק אני אמורה לעשות??? אני קצת מבולבלת כי אני לא רוצה לעזוב את כל מה שהתחנכתי עליו אבל מצד שני אני לא מוצאת בחברה שאני נמצאת בה את עצמי! איפה אפשר למצוא רגש קצת יותר אהבת תורה בפשיטות בלי כל מיני חוכמות כאלה וויכוחים? האם זה קיים או שרק הסביבה שבה אני נמצאת בה היא לא כזאת?? והאם אפשר לשלב בין הדרך של ברסלב לזרם הדתי לאומי?? אני קצת מבולבלת כי אני מוצאת את עצמי בצומת דרכים כזאת ואני מוכרחה להחליט מה לעשות עם עצמי. אז אני ממש אשמח אם תענו לי. המון תודה רבה ושה' ימשיך לזכות אתכם לקרב אנשים לתורה!

סיון

תשובה

לסיון שלום.
נפלא שאת רוצה להתעלות בקודש ולהתחבר לשיעורים ואנשים שירוממו אותך. את כל זה ניתן לעשות בלי לעזוב את המסגרת הקיימת. בוודאי באולפנא שלך יש בנות ומחנכים שיש להם שאיפות כמו שלך ותוכלו לעבוד ביחד. הם לא הולכים עם שלט כזה, אבל אני בטוחה שאם תחפשי באמת– תמצאי. באותה מידה טוב שתתדבקי בעובדי ה' ששייכם לחוגים אחרים, אם את מרגישה שקשר זה בונה אותך ומקדם אותך בעבודת ה'. הרב קוק היה אומר "אל תעשו לי קוקיסטים". הוא לא רצה להיות זרם נפרד, ואף פעם לא פסל זרמים אחרים. הוא חשב שיש מה ללמוד מכל זרם ורק כך תבוא הישועה לעם ישראל. עליך לזכור שכל ציבור מורכב מאנשים בכל מיני מדרגות (כפי מה שאמר האר"י ש'ציבור' הוא ראשי תיבות של צדיקים, בינונים רשעים). זה קיים גם באולפנא וגם בתיכונים של זרמים אחרים. לכן את צודקת שהפתרון אינו להתנתק אלא למצוא את האנשים שקרובים ללבבך. גם אם הם לא יהיו רבים בכמות – איכות הקשר תקדם אותך. באופן כללי התפיסה הדתית לאומית לא שוללת דרכים אחרות אלא רק מדגישה דברים שפחות התעסקו בהם בזרמים האחרים. אם באופן ספציפי את נתקלת בדברים שנראים לך סתירות – כתבי לנו מהם ונתייחס ישירות.
בהצלחה!
טל, חברים מקשיבים