הדרדרות רוחנית בשירות הלאומי

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 10/04/03 10:11 ח בניסן התשסג

שאלה

שלום, אני משרתת שנה ראשונה כרגע בבית ספר תיכון חילוני המוגדר כרווחה, הילדים בבית הספר בעלי בעיות משמעת והתנהגות חזקות מאוד, בגלל שבית הספר חילוני, המצב בו אף יותר גרוע, התלמידים מקללים ומדברים דברים גסים כל הזמן.

זה קשה לי, אני מרגישה שאני נשחקת... פתאום לא מפריע לי לספר את אותם הדברים לאחרים ואני מקללת הרבה יותר. שנה הבאה אני אעשה שירות לאומי שוב בתיכון, אומנם דתי... אך לדעתי הבעיה תישאר כיוון שגם בית ספר זה הוא תיכון לא רגיל.

תודה רבה,

תשובה

ב"ה

רוב שלומות לך ותודה על השאלה.
ראי, את נמצאת במצב של ניסיון.
בניסיון יש את הפוטנציאל להוציא ממך כוחות התמודדות וכוחות נפש שלא ידעת שהיו קיימים בך.
בתנאי אחד, שאת מעבירה את השליטה אלייך, פנימה, את שולטת {בע"ה} בעינינים ולא הם שולטים בך.
מה שקרה פה, זה שנתת לסביבה לשלוט בך במקום ההיפך.
אז מה עושים?
א. מסדרים את המחשבות: מי את? ומי הם? את בת שירות, שבאת לחנך, לעצב, להשפיע, לתרום. והם תלמידים במצוקה מסויימת....דהיינו; מקמי את עצמך באופן נכון יותר. העבירי את השליטה על התנהגותך לעצמך. היי נחמדה אליהם, אך אל תתחנפי אליהם בכך שאת מאמצת את הקודים שלהם. זכרי מי את ופעלי לפי זה.
ב. לומדים תורה, מתמלאים. לא נשענים רק על המצברים מהתיכון/אולפנה. חפשי שיעורים בסביבתך, וכו'.
ג. אם כל זה לא עוזר, אז שיקלי שוב היכן לשרת בשנה הבאה.

בברכה ובהצלחה רבה
רפי פוירשטין