הדלקת נרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/12/01 06:43 כ בכסלו התשסב

שאלה

במקרה של בניין רב קומות, היכן עדיף להדליק?

בפתח הדירה

בכניסת הבניין

בחלון הבית (באיזה קומות)

חנוכה שמח!

תשובה

שלום.

בקומה ראשונה - עדיף להדליק בפתח הבית מבחוץ.
בקומה שניה ושלישית כל עוד מהכביש אין גובה של עשרים אמה כ-9.6 מטר - עדיף בחלון הבית

בקומות יותר גבוהות - בפתח הבית מבפנים בצד שמאל של הדלת בגובה שבעה טפחים - 56 סנטימטר בערך.

בבית הרב אליהו שליט"א בירושלים ראיתי שמדליקים כמה חנוכיות להרבות אור ושמחה וגם לבעיה ההלכתית שהעלת.
הבית גבוה מהכביש יותר מעשרים אמה אבל הנרות המודלקות שם בחלון נראות היטב למרחוק. לכן הרב מברך על הנרות בפתח הבית מבפנים ובסיום ההדלקה בפנים ללא הפסק בדיבור הוא מדליק גם בפתח החלון הנראה ברחוב הראשי.

בכל מקרה אין ערך להדלקה בכניסת הבנין כיון שלא ניכר באיזה בית מדובר והעיקר בנר חנוכה הוא "נר איש וביתו". ביתו זו אשתו וביתו זה גם ביתו ממש.

חנוכה שמח!