הדלקת נרות חנוכה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/12/01 20:56 ל בכסלו התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

הורי נמצאים בחו"ל. יש לי אחות אחת, שהיא צריכה לעבוד מחר (הדלקת נר שמיני של חנוכה) בע"ה מהצהריים עד 11 בלילה. האם עלי לחכות לה להדלקת הנרות, ואם כן, האם להדליק בברכה? או שעלי להדליק נרות לבד לפני כן? ואם כך, האם להדליק בברכה? (יש לציין שאחותי חילונית ואם אדליק לבד היא לא תדליק נרות כשתחזור)

שאלה נוספת שאינני יודע האם אקבל עליה תשובה בשאלתי המקורית, היא האם באופן כללי מותר להדליק נרות חנוכה לבד בברכה?

תודה מראש וכל טוב!

תשובה

בס"ד
אתה יכול וצריך להדליק בברכה בזמן אפילו אין אף אחד איתך. ורק אם מדליקים בזמן - מדליקים בברכה אפילו לבד.

מכיון שאתה מספר שאחותך חילונית ואם לא תדליק איתך לא תדליק כלל, תדליק נרות פעמים. פעם ראשונה עם ברכה בזמן בשבילך. ופעם שניה בזמן שאחותך מגיעה עם ברכה בשבילה. (שאלתי את מו"ר אבי בענין זה)

חנוכה שמח