הדלקה במלון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/12/01 05:55 א בטבת התשסב

שאלה

1.אדם מתארח במלון בו מדליקים חנוכיה בשעה 8.00 בערב, האם עדיף להדליק החנוכיה (פרטית שלי) בזמנה והאם מברכים במצב כזה.

2.אדם צריך לצאת במוצ"ש בבית מלון או מבית אביו שהתארח בהם בשבת. והוא יודע כי עלול הוא להגיע מאוחר לביתו (אישתו או הילדים עשויים להיות עייפים). כיצד ינהג?

תשובה

בס"ד
1- כן ידליק בעצמו בזמן ולא יחכה להדלקה במלון. ויברך על הדלקה שלו בחדרו.
2- ידליק במלון בזמן וישהה שם קצת. אםלא הספיק ידליק בבית אם מישהו ער חוץ ממנו