הגומל אחרי מציאת עכביש ארסי

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 04/08/11 18:17 ד באב התשעא

שאלה

שלום !

מצאתי היום (9 הימים...) עכביש ארסי על המיטה שלי. לאחר שליחת תמונה למומחה מסתבר שהוא כנראה שייך לאחד משני המינים המסוכנים ביותר בישראל.

האם עליי להגיד הגומל, ואם כן מתי, איפה בתפילה וכו'.

-תודה מראש-.

תשובה

שלום יצחק,

על אף שיש הבדלי פסיקה בין אשכנזים לספרדים בעניין ברכת "הגומל", נראה לכל הדעות שלאחר מה שתארת יש לך להודות לקדוש ברוך הוא שעזר לך לצאת מהמצב המסוכן ללא כל פגע.
יש לך לברך בשעת קריאת התורה בבית הכנסת בשבת הקרובה - או מיד לאחר הברכה השניה לאחר שתעלה לתורה או גם מבלי שתעלה לתורה בסוף קריאת התורה לפני קריאת המפטיר.
ראוי גם שתארגן סעודת הודיה לחברים לאחר תשעת הימים (יכול להיות גם קידוש בבית הכנסת), בה יהיו דברי תורה ובה תספר על חסדו של ה' שחווית.
בברכה, דוב ברקוביץ