הגולם מפראג .

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/10/02 15:46 י בחשון התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

הייתי רוצה לדעת בבקשה על סיפור הגולם של

המהר"ל מפראג.

תודה רבה.

תשובה

סיפור הגולם מפראג מפורסם וידוע ובספרי בביוגרפיה של המהרג תוכל למצוא חומר רב . ולשאלתך אם היה או לא היה , אין אנחנו יכולים לערוב לאף אחד מן התשובות , מלבד מסורת שעברה מדור לדור על סיפור הגולם מיצירתו ומעלליו . אבל אין לנו ספק שארעו דברים לא רגילים במציאת פתרונות לעלילות דם רבות שהיו באותה תקופה , וכי אנו מדברים על המאה ה - 16

דע לך כי עצם העיניין של יצירה ושל התערבות בבריאה מופיע בתלמוד ובספרות הקבלה.
יש כוח בידי מי שמתעלה בקדושה להגיע למצבים מאוד גבוהים בשליטה על הטבע ובשידוד מערכות טבעיות .ועל כך יש דוגמאות בתלמוד.
"ותחסרהו מעט מאלוקים וכבוד והדר ..."

בברכה,

עוזיאל

.